9.9.13

Sonoma: Μια νέα εμπειρία για τη LADA Sport LUKOIL

Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, της μόνης ρωσικής ομάδας στο WTCC, έδωσαν ένα σκληρό αγώνα στον ένατο γύρο του δημοφιλούς Πρωταθλήματος. Ύστερα από ένα λαμπρό αποτέλεσμα στην πρωινή προθέρμανση όπου ο J.Thompson σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο, η ομάδα πάλεψε σκληρά και στους δύο αγώνες, αλλά οι θέσεις στη μέση της κατάταξης δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Στον πρώτο αγώνα ο James Thompson τερμάτισε 14ος ενώ ο Mikhail Kozlovskiy 19ος. Στο δεύτερο σκέλος ο James ήταν 16ος και ο Mikhail 18ος.


Το Sonoma Raceway είναι ένα από τα σιρκουί του φετινού ημερολογίου που δεν ταιριάζει στα LADA Granta. Τα αυτοκίνητα του Ρώσου κατασκευαστή αποδίδουν καλύτερα σε γρήγορες πίστες με μεγάλες ευθείες, όμως τα κύρια χαρακτηριστικά της Καλιφορνέζικης διαδρομής είναι οι πολλές και διαφορετικές στροφές και η έλλειψη ευθείας όπου να μπορείς να επιταχύνεις. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της LADA Sport LUKOIL Victor Shapovalov, ο αγώνας στη Sonoma ήταν πολύτιμος από την άποψη της αυλλογής πληροφοριών για τους μηχανικούς. Η ομάδα εργάζεται ήδη στην εξέλιξη του Granta για το 2014, και κάθε νέα πίστα, μάλιστα τόσο ιδιαίτερη όπως αυτή, δίνει νέα σημαντικά δεδομένα για την εξέλιξη του αυτοκινήτου.


Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους από τον αγώνα στις ΗΠΑ.

James Thompson: "Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο που μου άφησε ανάμικτα συναισθήματα. Από τη μία πλευρά, βελτιωθήκαμε πολύ σε σύγκριση με τις κατατακτήριες χθες και η προθέρμανση, όπου ήμουν δεύτερος, το επιβεβαίωσε. Βελτιώσαμε το χρόνο γύρου αλλά στους αγώνες η απόδοση θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Βασικά, για κάποιους γύρους παλεύαμε με τα ελαστικά. Σίγουρα, παλέψαμε και προσπαθήσαμε πολύ και κατάφεραμε να αφήσουμε πίσω μας κάποιους ισχυρούς αντιπάλους. Αλλά, όπως είπα, μετά από μερικά τυχερά Σαββατοκύριακα όπου ήμασταν στην πρώτη δεκάδα και δύο φορές στην πρώτη εξάδα, οι προσδοκίες μας αυξάνονται και από αυτή την άποψη ο αγώνας στη Sonoma ήταν αρκετά άτυχος. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και θετικές στιγμές. Πήραμε πολλές πληροφορίες ώστε να προετοιμαστούμε για το επόμενο έτος. Είμαι βέβαιος ότι το 2014 θα έρθουμε στις ΗΠΑ πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι."

Mikhail Kozlovskiy: "Και οι δύο αγώνες ήταν πολύ δύσκολοι. Στον δεύτερο κατάφερα να κάνω ένα πολύ καλό ξεκίνημα και να κερδίσω αρκετές θέσεις. Παλεύαμε με τον James και κάποια άλλα παιδιά. Στη συνέχεια όμως ο Charles NG της ομάδας Liqui Moly βγήκε μπροστά μου στη στροφή 2 και με ανάγκασε να ανοιχτώ – έτσι κάποιοι οδηγοί πίσω μου εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για προσπέραση. Μετά τις χθεσινές κατατακτήριες αλλάξαμε κάποια πράγματα στο setup, και πραγματικά ένιωσα τη διαφορά αλλά δυστυχώς, στον αγώνα είχαμε κάποια προβλήματα με τη σταθερότητα του αυτοκινήτου και, όπως προέβλεψα χθες, υπήρχαν προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών. Ας ελπίσουμε ότι η πίστα στην Ιαπωνία θα ταιριάζει στα αυτοκίνητα μας καλύτερα."

Μετά το "μεγάλο αμερικάνικο ταξίδι" το WTCC ταξιδεύει σε άλλη ήπειρο, στην Ασία. Ο δέκατος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία, στην πίστα της Suzuka.

----------------------------------

Παρακολουθήστε την εκκίνηση του πρώτου σκέλους από την onboard κάμερα στο Granta του James: