8.9.13

Το Sonoma Raceway πραγματική πρόκληση για τη LADA Sport LUKOIL

Στις κατατακτήριες για τον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Sonoma Raceway της Καλιφόρνια, οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, σημείωσαν τον 18ο και 22ο ταχύτερο χρόνο αντίστοιχα. Ωστόσο, τελικά θα εκκινήσουν από τη 16η και 19η θέση στο grid μετά από ποινές που επιβλήθηκαν σε τρεις οδηγούς.


Με τις δύσκολες στροφές και τα ανηφορικά κομμάτια, το Sonoma Raceway κατέληξε να είναι μια πραγματική πρόκληση για την ρωσική ομάδα - τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τα ίδια τα αυτοκίνητα.

James Thompson: "Η πίστα είναι πραγματικά απολαυστική στην οδήγηση: πολύ δύσκολη, με ανωμαλίες και πολλές στροφές. Έχει ανωμαλίες όπως το Mondello Park στην Ιρλανδία, όπου αγωνιζόμουν στο BTCC, αλλά ταυτόχρονα γρήγορη, κάπως σαν το Oulton Park στην Αγγλία. Είναι μια μίξη! Ακόμα κι αν οι τελικές ταχύτητες δεν είναι πολύ υψηλές, υπάρχουν δυσκολίες εξαιτίας των πολλών αλλαγών κατεύθυνσης. Η πίστα είναι επίσης πολύ ολισθηρή και σκονισμένη, και είναι πολύ διαφορετικό το είδος της ασφάλτου συγκριτικά με τα δύο τελευταία σιρκουί που τρέξαμε - στη Ρωσία και στην Αργεντινή, όπου οι διαδρομές ήταν νέες. Είναι μια πραγματική πρόκληση και σίγουρα μας προκάλεσε σωστό πονοκέφαλο σήμερα. Είναι μια πρόκληση τόσο για το αυτοκίνητο όσο και για τον οδηγό. Τα πάντα έδειχαν OK μετά το FP2. Δυστυχώς, στις κατατακτήριες δεν δείξαμε τον καλύτερο εαυτό μας. Η δεύτερη προσπάθεια μας ήταν ένας πολύ καλός γύρος, αλλά πέσαμε στην κυκλοφορία - μερικά αυτοκίνητα μπροστά μου, προσπάθησα να κάνω slipstreaming, αλλά καθυστέρησα. Έτσι έχασα έξι δέκατα του δευτερολέπτου εξαιτίας αυτού. Θα μπορούσα να είμαι κοντά στους 12. Ήμουν πολύ απογοητευμένος. Είμαστε ήδη στην πρώτη δωδεκάδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, και φυσικά περιμέναμε κάποια παρόμοια αποτελέσματα. Νομίζω ότι είχαμε μια καλή ευκαιρία σήμερα, ακόμη και αν το αυτοκίνητο δεν ήταν τόσο καλό όσο θα μπορούσε να είναι. Για τον αυριανό αγώνα θα κάνουμε κάποιες βελτιώσεις και πιθανότατα θα είμαστε πολύ πιο κοντά στη μέση της κατάταξης. Θα είναι δύσκολο να επιτεθούμε, αλλά έχουμε μπροστά έναν μεγάλο αγώνα: 13 γύροι. Έτσι, αύριο είναι μια καινούρια μέρα και είμαι πάντα θετικός."


Mikhail Kozlovskiy: "Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πίστα, όπου πραγματικά νιώθεις το υψόμετρο. Δεν υπάρχουν μεγάλες ευθείες εδώ, κάτι το οποίο δεν είναι ό,τι καλύτερο για το αυτοκίνητό μας, το οποίο θέλει γρήγορες πίστες με μεγάλες ευθείες. Και αυτό σίγουρα δεν είναι ένα χαρακτηριστικό του Sonoma Raceway! Τον περισσότερο χρόνο παλεύουμε με τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης, ειδικά στο μπροστινό μέρος. Τα προκριματικά δεν ήταν τόσο καλά όσο θα θέλαμε, αφού και τα δύο αυτοκίνητά μας είναι έξω από την πρώτη δωδεκάδα. Αλλά ήμασταν άτυχοι. Έπεσα σε κίνηση στους δύο γρήγορους γύρους μου. Στον πρώτο, έφτασα τον τύπο μπροστά μου και πραγματικά νόμιζα ότι θα είναι ταχύτερος. Στη συνέχεια, στο δεύτερο γύρο, ένας από τους αντιπάλους μου βγήκε από την πίστα και, μπαίνοντας μέσα ξανά, έφερε μια τεράστια ποσότητα χώμα. Ούτε και η τρίτη προσπάθεια δούλεψε καλά. Είμαστε σε εναν δύσκολο αγώνα, ο οποίος θα είναι δύσκολος ιδιαίτερα για τα ελαστικά. Δεν θα αλλάξουμε το set- up ριζικά, αλλά ωστόσο μπορούμε ακόμα να το βελτιώσουμε."


Αποτελέσματα Κατατακτηρίων: James Thompson 18ος (1m47.583s), Mikhail Kozlovskiy 22ος (1m48.070s).

Το Eurosport θα μεταδώσει τον αγώνα ζωντανά. Ο πρώτος αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στις 11:30, και ο δεύτερος στις 14:00 (όλα σε τοπική ώρα).