25.10.13

Η LADA Sport LUKOIL συνεχίζει τις δοκιμές για το 2014

Η ομάδα LADA Sport LUKOIL πραγματοποιεί τριήμερο πρόγραμμα δοκιμών στο Magny – Cours της Γαλλίας. Ο Βρετανός οδηγός της ομάδας, James Thompson, έχει ολοκληρώσει αρκετούς γύρους στο τιμόνι του LADA Granta Sport, δοκιμάζοντας νέα τεχνικά χαρακτηριστικά για το αυτοκίνητο ενόψει των νέων κανονισμών που ορίζονται για το 2014.

Οι τεχνικοί κανονισμοί του Πρωταθλήματος για το 2014 προβλέπουν αυτοκίνητα με περισσότερη δύναμη, λιγότερο βάρος, μικρότερη απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερους τροχούς ενώ, την ίδια στιγμή, δίνουν περισσότερη ελευθερία για αλλαγές στο αυτοκίνητο. Ειδικότερα, οι κανονισμοί λύνουν τα χέρια των μηχανικών όσον αφορά την τροποποίηση της ανάρτησης. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Magny - Cours, η ομάδα επικεντρώνεται σε νέες λύσεις για την ανάρτηση.


Victor Shapovalov (επικεφαλής ομάδας): "Είμαστε ελεύθεροι να σχεδιάσουμε την ανάρτηση που ταιριάζει στις ανάγκες μας και αυτό είναι καλό. Βασικά, οι νέες απαιτήσεις εφαρμόζουν μόνο στο άνω σημείο στήριξης της μπροστινής ανάρτησης. Ως εκ τούτου, το LADA Granta θα έχει εντελώς διαφορετική ανάρτηση και κινηματική. Τώρα δοκιμάζουμε διάφορες λύσεις για να βελτιώσουμε σημαντικά την οδηγησιμότητα. Παράλληλα με την ανάπτυξη των νέων στοιχείων, χτίζουμε τα νέα αυτοκίνητα στις εγκαταστάσεις παραγωγής της LADA Sport στο Togliatti. Οι πρώτες δοκιμές το νέου αυτοκινήτου έχουν προγραμματιστεί για τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2014."

Marco Calovolo (μηχανικός): "Οι υφιστάμενοι κανόνες περιόριζαν τις δυνατότητές μας. Δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε ορισμένα στοιχεία προκειμένου να αντισταθμίσουμε το μικρό μέγεθος του LADA Granta μας. Οι νέοι κανονισμοί προβλέπουν περισσότερο χώρο για ελιγμούς από τη σκοπιά του μηχανικού. Το LADA Granta του 2014 θα είναι φαρδύτερο. Θα έχουμε την ευκαιρία να προσαρμόσουμε την ανάρτηση. Το κρίσιμο σημείο είναι να βρεθεί η βέλτιστη ισορροπία μεταξύ όλων των τμημάτων του αυτοκινήτου. Ο κινητήρας θα είναι πολύ ισχυρός, τα φρένα θα είναι μεγαλύτερα, θα υπάρχει περισσότερη κάθετη δύναμη, το αυτοκίνητο θα είναι ελαφρύτερο. Το βασικό είναι να υπάρχει αρμονία ανάμεσα σε όλα αυτά και να έχουμε ένα εύκολα ρυθμιζόμενο αυτοκίνητο."

Μετά τις δοκιμές στη Γαλλία, η ομάδα βάζει πλώρη για τον 11ο γύρο του WTCC ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το επόμενο Σαββατοκύριακο, στις 2-3 Νοέμβρη. Οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στο αυτοκινητοδρόμιο Shanghai International Circuit.