15.11.13

Ο James Thompson θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά στο Μακάο

Σήμερα 15 Νοεμβρίου, στο σιρκουί πόλης του Μακάο, πραγματοποιήθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον τελευταίο φετινό γύρο του WTCC. Ο οδηγός της LADA Sport LUKOIL, James Thompson, ήταν έκτος στην πρώτη περίοδο των προκριματικών (Q1) – και αυτό του επέτρεψε να πάρει μέρος στο Q2, όπου σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο. Σύμφωνα με τον κανόνα "αντίστροφης σειράς εκκίνησης" του WTCC για τους πρώτους δέκα οδηγούς, ο J.Thompson θα εκκινήσει τον δεύτερο αγώνα από τη δεύτερη θέση - και αυτή είναι η καλύτερη θέση εκκίνησης στην ιστορία της LADA Sport στο WTCC.

Ο Ρώσος οδηγός της ομάδας, Mikhail Kozlovskiy, στον πρώτο του αγώνα στην πίστα του Μακάο, ήταν εικοστός. Έτσι θα εκκινήσει και τους δύο αγώνες από τη θέση αυτή.


James Thompson: "Μια τέτοια υψηλή θέση στην εκκίνηση είναι η καλύτερη για μας φέτος και, συνολικά, η καλύτερη στην ιστορία μας. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με αυτό! Φυσικά θα μπορούσαμε να είχαμε ξεκινήσει τη σεζόν στη Monza από την ίδια θέση όπου επίσης ήμουν ένατος στο Q2, αλλά λόγω της σύγκρουσης δεν είχαμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στον αγώνα. Τώρα, εδώ στο Μακάο στον τελευταίο γύρο, είμαστε και πάλι στην πρώτη σειρά. Είναι καλό, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη πίστα όπως το σιρκουί της Guia. Είμαστε πολύ δυνατοί στο ενδιάμεσο κομμάτι της πίστας. Το πρώτο κομμάτι με τις γρήγορες στροφές είναι λίγο δύσκολο για εμάς, αλλά συνολικά η ταχύτητα και η απόδοση του LADA Granta είναι καλά σε αυτή την πίστα. Το επιβεβαιώσαμε στις περιόδους ελεύθερων δοκιμαστικών, όπου ήμασταν σταθερά στην πρώτη δεκάδα. Είμαι πολύ θετικός για τον αγώνα και έτοιμος να πολεμήσω!"

Mikhail Kozlovskiy: "Στις κατατακτήριες βελτιωνόμουν με κάθε σετ καινούργιων ελαστικών. Σε σύγκριση με το FP2 βελτίωσα το χρόνο μου κατά 2,7 δευτερόλεπτα - καθόλου άσχημα. Σίγουρα, υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να δουλέψω. Στο τελευταίο σετ ελαστικών η πρόοδος θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά στο πρώτο κομμάτι της πίστας, μετά την μεγάλη ευθεία, χτύπησα στη μπαριέρα και αυτό σίγουρα επηρέασε τον χρόνο μου. Η πίστα είναι πολύ δύσκολη και σε κρατά συνεχώς σε εγρήγορση ενώ η προσπάθεια σου συχνά διακόπτεται λόγω αγωνιστικών συμβάντων κάτι που δεν σου δίνει το δικαίωμα για λάθη. Έχεις λιγότερο χρόνο για γρήγορους γύρους κι έτσι είσαι πιο συγκεντρωμένος και ψυχολογικά έτοιμος να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα. Ήμουν τυχερός γιατί οι κόκκινες σημαίες εμφανίστηκαν στην πίστα όταν τελείωνα τους γρήγορους γύρους μου. Οι αγώνες την Κυριακή θα είναι συναρπαστικοί!"