14.11.13

Τα LADA Granta στο σιρκουί πόλης του Μακάο

Οι οδηγοί της LADA Sport LUKOIL, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy, μετά από μια επιτυχημένη δοκιμή στο Μακάο σήμερα (Πέμπτη), αισθάνονται έτοιμοι για τον τελευταίο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA.


Η σημερινή περίοδος δοκιμών επέτρεψε στους οδηγούς να ασχοληθούν με τις ιδιαιτερότητες του γρήγορου και απαιτητικού σιρκουί πόλης, το οποίο θεωρείται μια από τις πιο δύσκολες και πιο γρήγορες πίστες της σεζόν. Στο τιμόνι του LADA Granta, ο Βρετανός οδηγός James Thompson ήταν ένατος ενώ ο team-mate του Mikhail Kozlovskiy, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί ξανά στο Μακάο, ήταν εικοστός.

Το σιρκουί της Guia καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1954 και η διάταξή του είναι μοναδική. Η διαδρομή έχει υψομετρική διαφορά πάνω από 30 μέτρα και είναι διάσπαρτη με ευθείες και φουρκέτες που απαιτούν τη μεγαλύτερη δυνατή συγκέντρωση από τους οδηγούς. Ο τελευταίος αγώνας της σεζόν έχει προσελκύσει επίσης τον αριθμό ρεκόρ των 34 αυτοκινήτων που αναμένεται να ξεκινήσουν τον αγώνα και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πλήθος συμμετοχών στην ιστορία του WTCC μετά τη Monza το 2006.

James Thompson: "Νιώθω πραγματικά καλά ενόψει του Σαββατοκύριακου - έκανα μόνο τρεις γρήγορους γύρους σήμερα, ωστόσο μπήκα στην πρώτη δεκάδα. Αγαπώ πραγματικά το σιρκουί του Μακάο, και το γεγονός ότι είναι απαιτητικό με κάνει να το απολαμβάνω ακόμα περισσότερο. Είναι πολύ δύσκολο γιατί έχει λίγο απ' όλα - μεγάλες ευθείες, αργά κομμάτια και διάφορα είδη στροφών. Η τελική ταχύτητα είναι επίσης πολύ υψηλή - πάνω από 250 χιλιόμετρα ανά ώρα. Οι κατατακτήριες δοκιμές θα είναι το κλειδί καθώς δεν υπάρχουν πολλά σημεία όπου μπορείς να προσπεράσεις. Βασικά, υπάρχει μόνο ένα σημείο που μπορείς να προσπεράσεις σωστά και αυτό βρίσκεται στο πρώτο κομμάτι. Συνολικά, τα αποτελέσματα των δοκιμών μας ήταν καλά σήμερα, έτσι εγώ και η ομάδα αισθάνομαστε προετοιμασμένοι για τον αγώνα τώρα."

Mikhail Kozlovskiy: "Αυτή είναι η πρώτη μου φορά στο Μακάο και έτσι περάσαμε τη μέρα σήμερα μαθαίνοντας τη διαδρομή. Κυρίως συγκεντρώθηκα στην εκμάθηση των βασικών χαρακτηριστικών της πίστας και στην προσπάθεια να τα βγάλω πέρα με τις στροφές. Στόχος μας εδώ είναι να βελτιώσουμε τους χρόνους μας και σήμερα το καταφέραμε κι αυτό είναι μια καλή αρχή. Είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις το αυτοκίνητο σε αυτή την πίστα και να μείνεις μακριά από οποιαδήποτε επεισόδια. Το Μακάο αξίζει τη φήμη του ως μία από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες πίστες στο πρωτάθλημα - το πρώτο κομμάτι είναι πολύ γρήγορο, αλλά το τρίτο, όπου έχουμε αυτή την φουρκέτα Melco, είναι αρκετά αργό. Ωστόσο, συνολικά το σιρκουί της Guia είναι πολύ γρήγορο, κάτι που δεν είναι τυπικό χαρακτηριστικό για σιρκουί πόλης κι έτσι αυτό θα είναι ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο."

Η ζωντανή μετάδοση στο Eurosport ξεκινάει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 15:30 (τοπική ώρα) με τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο πρώτος αγώνας θα μεταδοθεί την Κυριακή στις 12:00 με τον δεύτερο να μεταδίδεται μία ώρα αργότερα.