9.4.14

Η LADA Sport LUKOIL στο δρόμο για το Μαρόκο

Τρία νέα LADA Granta Sport TC1 είναι καθ' οδόν προς το Μαρόκο, όπου αυτό το Σαββατοκύριακο (12 - 13 Απριλίου) το σιρκουί πόλης Circuit Moulay El Hassan στο Marrakech θα φιλοξενήσει τον πρώτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) του 2014.

Την περασμένη εβδομάδα, η LADA Sport LUKOIL διεξήγαγε τις τελευταίες δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν και με τους τρεις οδηγούς της – τους Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy οι οποίοι μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις εντυπώσεις τους για το νέο Granta.


Rob Huff: "Είναι δύσκολο να αγνοήσουμε την έλλειψη δοκιμών. Ωστόσο, μπορούμε ήδη να είμαστε βέβαιοι για κάποια πράγματα με το νέο Granta. Το αυτοκίνητο είναι γρήγορο, ισορροπημένο, τα φρένα λειτουργούν καλά, ο κινητήρας φαίνεται πραγματικά δυνατός και μπορείς πραγματικά να νιώσεις την αεροδυναμική να δουλεύει στο αυτοκίνητο. Είμαι σίγουρος ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο επιθετικό από ό,τι το αυτοκίνητο προηγούμενων προδιαγραφών και η ομάδα LADA Sport LUKOIL έχει κάνει σπουδαία δουλειά.

"Νιώθεις πραγματικά οτι μπορείς να οδηγήσεις δυνατά• μπορείς πραγματικά να πιέσεις το αυτοκίνητο. Η νέα γόμα ελαστικών σου επιτρέπει να οδηγήσεις με ένα πιο τολμηρό τρόπο και μπορείς να είσαι αρκετά επιθετικός. Ωστόσο, ενώ το αυτοκίνητο δείχνει καλό, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, διότι, έχοντας ολοκληρώσει περιορισμένα χιλιόμετρα δοκιμών, δεν έχουμε κατανοήσει αρκετά τις ικανότητες του αυτοκινήτου και πώς να βελτιστοποιήσουμε το setup. Ο πρώτος αγώνας θα είναι ένα σημείο αναφοράς και – ένα πράγμα είναι σίγουρο – θα είναι μια συναρπαστική και περιπετειώδης χρονιά!"

James Thompson: "Μετά από τις πρώτες δοκιμές του Granta προδιαγραφών 2014 στα μέσα Μαρτίου, η ομάδα αντιμετώπισε κάποια προβλήματα νεότητας που είναι αναπόφευκτα κατά την εξέλιξη ένος ολοκαίνουριου αυτοκινήτου. Όλη η ομάδα δούλεψε ακούραστα και, έχοντας ολοκληρώσει τόσα λίγα χιλιόμετρα δοκιμών, είναι ακόμα πολύ νωρίς για να έχουμε μια ακριβή εικόνα της ανταγωνιστικότητας του αυτοκινήτου. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο γρήγορο από ό,τι το προηγούμενο μοντέλο, αν και μπορεί να γίνει ακόμα ταχύτερο και δουλεύουμε πάνω σε αυτό.

"Ο τρόπος φρεναρίσματος είναι σημαντικά διαφορετικός από πέρυσι, καθώς η αεροδυναμική είναι τώρα ένα ισχυρό εργαλείο. Βέβαια, μένει να δούμε αν η LADA Sport LUKOIL έχει πλεονέκτημα ή όχι αφού κάποιοι από τους κύριους ανταγωνιστές της ομάδας έχουν πολύ επιθετικά αεροδυναμικά πακέτα, ωστόσο, ίσως οι σχετικά μικρότερες διαστάσεις του αυτοκινήτου θα βοηθήσουν όσον αφορά στην τελική ταχύτητα. Θα ήθελα επίσης να καθησυχάσω εκείνους που φοβούνται ότι τα νέα αεροδυναμικά πακέτα θα εμποδίσουν τους σώμα με σώμα αγώνες για τους οποίους είναι διάσημο το WTCC. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι θεατές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν κλασικές μάχες αυτοκινήτων τουρισμού, αλλά σε πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες!"

Mikhail Kozlovskiy: "Μπορούμε να κρίνουμε το ρυθμό του νέου Granta Sport μόνο σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση γιατί δεν κάναμε κοινές δοκιμές με άλλες ομάδες. Το αυτοκίνητο έχει περισσότερη δύναμη, έχει βελτιωμένη δυναμική και η αεροδυναμική είναι πολύ καλύτερη λόγω της μείωσης σε ύψος και της αύξησης σε πλάτος. Η ισορροπία του αυτοκινήτου είναι επίσης καλύτερη λόγω των σημαντικών βελτιώσεων στην ανάρτηση ενώ το βάρος του αυτοκινήτου μειώθηκε με τη χρήση περισσότερων μερών από ανθρακονήματα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της LADA Sport LUKOIL για τη δουλειά που έχει κάνει! Το πρώτο ήμισυ της σεζόν θα είναι πολύ δύσκολο. Μόλις μία εβδομάδα μετά τον αγώνα στο Μαρόκο, θα έχουμε αγώνα στη Γαλλία. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί έχουν μεγάλη ευθύνη να προσέξουν τα αυτοκίνητα στο Μαρόκο, φέρνοντάς τα μέχρι τον τερματισμό, όπως λέμε, "ολόκληρα", διότι δεν θα υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν σοβαρά λάθη και να επισκευαστούν μεγάλες ζημιές."