2.5.14

Η LADA Sport LUKOIL αποφασισμένη να συνεχίσει ανοδικά στην Ουγγαρία

Η LADA Sport LUKOIL σκοπεύει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία στον 3ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) ο οποίος διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο γραφικό Hungaroring κοντά στη Βουδαπέστη.

Το σιρκουί του Hungaroring βρίσκεται σε μια τοποθεσία με εξαιρετική φυσική ομορφιά περίπου 19χλμ από το κέντρο της μαγευτική πόλης της Βουδαπέστης, σκαρφαλωμένο σε λόφους που εξασφαλίζουν στους θεατές συγκλονιστική θέα.

Οι Ούγγροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού συρρέουν στην πίστα κατά κύματα για να υποστηρίξουν τον τοπικό ήρωα Norbert Michelisz, ενώ πολλοί από αυτούς δηλώνουν οπαδοί της LADA Sport LUKOIL και των οδηγών της - Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy - δημιουργώντας ίσως την πιο ζωντανή και μεθυστική ατμόσφαιρα της σεζόν.


Μετά τους δύο πρώτους αναγνωριστικούς γύρους, η ομάδα LADA Sport LUKOIL συνέχισε να εργάζεται ασταμάτητα στην εξέλιξη των τριών LADA Granta TC1, προσπαθώντας να λύσει τα προβλήματα νεότητας που προέκυψαν λόγω της έλλειψης δοκιμών.

Ο Rob Huff, η τελευταία άφιξη στο στρατόπεδο της LADA Sport LUKOIL, στον περσινό αγώνα της Ουγγαρίας είχε ανατρέψει τις πιθανότητες παίρνοντας μια εμφατική νίκη παρά την έλλειψη ανταγωνιστικού αυτοκινήτου και ελπίζει να επαναλάβει αυτή την επιτυχία το 2014.

Ο Πρωταθλητής του 2012 έφτασε στην Ουγγαρία μετά από μια πέμπτη θέση στον πρόσφατο γύρο στην πίστα του Paul Ricard και σχολίασε: "Πέρυσι ήρθα στη Βουδαπέστη με πολύ χαμηλές προσδοκίες και κατάφερα να πετύχω μια από τις καλύτερες νίκες της καριέρας μου στο WTCC, οπότε πραγματικά ανυπομονώ να δώ τι μπορώ να πετύχω με το νέο LADA Granta TC1. Φυσικά, μια νίκη θα είναι δύσκολη υπόθεση, αλλά θα ήταν πολύ ικανοποιητικό αν μπορούσαμε να παλέψουμε με τα παιδιά στις μπροστινές θέσεις, ακριβώς όπως κάναμε στη Γαλλία."

Για τον James Thompson, ο Αγώνας της Ουγγαρίας είναι από τους αγαπημένους του, μόνο και μόνο λόγω της ηλεκτρισμένης ατμόσφαιρας που δημιουργείται από τους παθιασμένους Ούγγρους οπαδούς, παρόλο που ο ίδιος παραμένει επιφυλακτικός όσον αφορά στις προοπτικές για το προσεχές Σαββατοκύριακο.

"Ο αγώνας της Ουγγαρίας στο Hungaroring είναι μακράν ο καλύτερος της χρονιάς και υπάρχει πάντα μια απίστευτη ατμόσφαιρα", είπε ο Thompson. "Είναι η αγαπημένη μου διοργάνωση κάθε σεζόν, επειδή υπάρχει πάντα μεγάλη υποστήριξη για τη LADA Sport LUKOIL και το σιρκουί σκίζει - απολαμβάνω τους αγώνες σε αυτό. Η ομάδα έχει δείξει μικρές αναλαμπές από άποψη φόρμας και είναι φανταστικό ότι ο Mikhail και ο Rob έχουν ισοφάρισει το καλύτερο αποτέλεσμα όλων των εποχών για τη LADA στο WTCC έχοντας ο καθένας από μια πέμπτη θέση από την έναρξη κιόλας της σεζόν. Υπάρχουν ακόμα μερικά βασικά προβλήματα με το αυτοκίνητο, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πετύχουμε κι άλλα καλά αποτελέσματα, αν τα πράγματα πάνε όπως θέλουμε."

Ο Mikhail Kozlovskiy, ο οποίος πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του με την πέμπτη θέση στο Μαρόκο, δήλωσε: "Είμαι ήδη εξοικειωμένος με το Hungaroring, καθώς οδήγησα το LADA Granta εκεί πέρυσι. Η διάταξη του σιρκουί είναι πολύ ενδιαφέρουσα και έχει κάποιες μεγάλες καμπές, οι οποίες απαιτούν καλή ισορροπία. Κατά την προηγούμενη σεζόν αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες με τις μεγάλες καμπές γιατί το Granta μας είναι ένα αρκετά μικρό αυτοκίνητο και νιώσαμε ότι η έλλειψη ισορροπίας και σταθερότητας μας εμπόδισε να αποδώσουμε τα μέγιστα στην Ουγγαρία και τη Σλοβακία. Ωστόσο, λόγω των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς του WTCC, το νέο Granta είναι πολύ φαρδύτερο και φέρει ένα νέο και πιο αποτελεσματικό αεροδυναμικό πακέτο που σίγουρα θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την απόδοση. Ανυπομονώ να δω πώς θα αποδώσει το νέο Granta TC1 στο Hungaroring."