23.12.14

Οι οδηγοί της LADA Sport μιλούν για το ημερολόγιο του WTCC του 2015

Το νέο και συναρπαστικό ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC) για το 2015 θα περιλαμβάνει μια σειρά από νέες πίστες, προσφέροντας μια συναρπαστική πρόκληση στους οδηγούς. Το τρίο της LADA Sport - Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy - θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με το νέο LADA Vesta και με τα νέα χρώματα της LADA Sport ROSNEFT. Οι τρεις οδηγοί σχολίασαν τις σημαντικές αλλαγές στο ημερολόγιο του WTCC.


Rob Huff: "Είμαι αρκετά ικανοποιημένος με τις αλλαγές στο ημερολόγιο. Ένας από τους πιο αναμενόμενους αγώνες, σίγουρα, θα είναι ο Γύρος στο Nürburgring – όχι μόνο για μένα, αλλά για τους περισσότερους οδηγούς. Έχω συμμετάσχει σε αγώνες αντοχής εκεί. Το 2014, είχα μια σπουδαία εμπειρία να συμμετέχω στο Γύρο του WTCC στο Βελγικό Spa-Francorchamps και στις 24 Ώρες του Nürburgring κατά τη διάρκεια του ίδιου Σαββατοκύριακου. Είμαι βέβαιος, οι γνώσεις μου για το Nordschleife θα βοηθήσουν πολύ. Είναι ωραίο που θα επιστρέψουμε στην Πορτογαλία. Πάντα μου άρεσαν οι αγώνες στους δρόμους του Πόρτο και είμαι βέβαιος ότι η νέα πίστα στο Villa Real θα είναι εξίσου εντυπωσιακή. Έχοντας πετύχει τον αριθμό ρεκόρ των επτά νικών στο Μακάο, τα σιρκουί δρόμου θεωρούνται ειδικότητά μου, έτσι ελπίζω η ομάδα μου LADA Sport κι εγώ μπορούμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην Πορτογαλία το 2015 με το νέο LADA Vesta WTCC. Ύστερα από την απογοήτευση με το Μακάο να μένει εκτός ημερολογίου, χρειαζόμασταν έναν συναρπαστικό αντικαταστάτη, και είμαστε τυχεροί που έχουμε όχι μία, αλλά δύο καταπληκτικές νέες πίστες, στο Κατάρ και την Ταϊλάνδη. Ένα Γύρος στη Μέση Ανατολή ήταν ζητούμενο εδώ και καιρό για το WTCC και για μένα είναι επιπλέον σπουδαίο, καθώς έχω μέλη της οικογένειάς μου που ζουν στην περιοχή, έτσι αναμένω έναν μεγάλο στρατό από τους Huff στον τελευταίο Γύρο της χρονιάς! Όσον αφορά στην Ταϊλάνδη, θα είναι σαν να πηγαίνεις για διακοπές και όχι για αγώνα! Αγαπώ τη χώρα και έχω απολαύσει πολλά ταξίδια εκεί, έτσι το να αγωνίζεσαι σε ένα τόσο ωραίο μέρος είναι ένα πραγματικό προνόμιο."

James Thompson: "Ανυπομονώ πολύ για το νέο σιρκουί στο Vila Real! Από ό,τι καταλαβαίνω θα είναι μια πολύ καλή διοργάνωση, άλλωστε υπήρχε πάντα πολύ πάθος και μια καλή ατμόσφαιρα στην Πορτογαλία, έτσι θα είναι όμορφα. Μιλώντας για τον νυχτερινό αγώνα στο Κατάρ, έχω αγωνιστεί αρκετές φορές στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) σε βραδινούς φωταγωγημένους αγώνες, προφανώς όχι τόσο glamour όπως στο Κατάρ, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά καλή γενικά και φυσικά υπάρχει μια διαφορετική διάσταση βλέποντας τους δίσκους των φρένων να λάμπουν και σπινθήρες να πετάγονται, κάτι το οποίο είναι ωραίο για τους οπαδούς. Η Ταϊλάνδη θα είναι εντελώς νέα, δεν γνωρίζω καθόλου το σιρκουί, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ καλά αποδεκτό από όλους και είναι σπουδαίο να επιδεικνύεται το Πρωτάθλημά μας σε μια άλλη αγορά στην Ασία. Στην πραγματικότητα, όλες οι νέες πίστες αντιστοιχούν σε νέες αγορές, έτσι θα είναι καλή η παρουσία του LADA Vesta εκεί. Το Nürburgring θα είναι νέο για πολλούς συμμετέχοντες, όπως και για μένα. Είναι μια δύσκολη και επικίνδυνη πίστα, αλλά πιστεύω ότι η FIA θα διασφαλίσει ότι είναι ασφαλής και τηρεί τις προδιαγραφές."

Mikhail Kozlovskiy: "Βλέπω θετικά τις αλλαγές στο ημερολόγιο του επόμενου έτους. Το 2014, οι τεχνικοί κανονισμοί άλλαξαν σημαντικά, και ένα χρόνο μετά την εφαρμογή τους, μπορούμε να αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος για το Πρωτάθλημα καθώς και αύξηση των συμμετοχών και του τηλεοπτικού κοινού. Με τα νέα σιρκουί θα αποκτήσουμε επίσης μια ευρύτερη γεωγραφία. Εκτός αυτού, για πρώτη φορά στην ιστορία του WTCC, θα έχουμε έναν νυχτερινό αγώνα στο Κατάρ. Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ υψηλό επίπεδο διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων σε αυτή τη χώρα και τις ανατολικές παραδόσεις στη φιλοξενία και την πολυτέλεια, ο Αγώνας του Κατάρ θα είναι πολύ θεαματικός. Είχα την εμπειρία νυχτερινού αγώνα στις 24 Ώρες της Βαρκελώνης πριν από αρκετά χρόνια, και θα είναι ωραίο να το επαναλάβω. Χαίρομαι που επιστρέφουμε στην Πορτογαλία το επόμενο έτος, δεδομένου ότι είναι ένα υπέροχο μέρος για έναν αγώνα του WTCC. Οι Πορτογάλοι είναι πολύ αφοσιωμένοι οπαδοί του μηχανοκίνητου αθλητισμού και λαμβάνουμε πάντα ένα θερμό καλωσόρισμα. Μιλώντας για την προηγούμενη εμπειρία μας στο Πόρτο το 2013, η ατμόσφαιρα ήταν πραγματικά όμορφη. Ο αγώνας θα λάβει χώρα στα μέσα Ιουλίου, οπότε μπορούμε να περιμένουμε υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στα ελαστικά. Απ' όσο γνωρίζω, το νέο σιρκουί στην Ταϊλάνδη είναι μοντέρνο και πολύ υψηλού επιπέδου, οπότε θα υπάρξουν πολλοί θεατές και πολλή κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ανυπομονώ να δοκιμάσω το νέο LADA Vesta σε αυτές τις νέες πίστες!"