7.5.13

Η LADA Sport Lukoil με περισσότερους βαθμούς στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών

Η ομάδα LADA Sport Lukoil επέστρεψε με πολύτιμους βαθμούς μετά τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο Hungaroring της Ουγγαρίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι δύο οδηγοί των LADA Granta ξεκίνησαν από τη μέση του grid και στους δύο αγώνες, κάτι που τους δυσκόλεψε να αναρριχηθούν στις πρώτες θέσεις. Για μια ακόμη φορά, το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο δράση, με πολλούς από τους κορυφαίους οδηγούς να εγκαταλείπουν αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα εμπλεκόμενοι σε διάφορα συμβάντα και ατυχήματα.

Λίγο πριν την εκκίνηση του πρώτου σκέλους

Στο πρώτο σκέλος, πολλά αυτοκινήτα ενεπλάκησαν σε μια σύγκρουση μεταξύ του Tom Coronel και του Tiago Monteiro - συμπεριλαμβανομένου και του LADA Granta του James Thompson. Ο James είχε αναρριχηθεί στη 16η θέση χάρη σε μερικές εξαιρετικές προσπάθειες για προσπέρασμα πριν αναγκαστεί να σταματήσει. Ο ομόσταυλός του Mikhail Kozlovskiy κατάφερε να επιβιώσει από το μακελειό και να τερματίσει 17ος.

Το δεύτερο σκέλος είχε επίσης άφονη δράση, αλλά και μεγαλύτερη επιτυχία για τον James αυτή τη φορά, ο οποίος τερμάτισε 12ος. Ο αγώνας είχε ένα δραματικό ξεκίνημα με μια θεαματική σύγκρουση μεταξύ των Gabriele Tarquini και Franz Engstler στον πρώτο γύρο, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και οι δύο στο νοσοκομείο για check-up.

Μεταξύ των δύο σκελών, η LADA αιτήθηκε να βγει το αυτοκίνητο του James από το parc ferme, ώστε να υπάρχει περισσότερος χρόνος για τις επισκευές ύστερα από το ατύχημα στον πρώτο αγώνα. Το αίτημα έγινε δεκτό, αλλά αυτό σήμαινε ότι ο James θα έπρεπε να ξεκινήσει από την τελευταία θέση της εκκίνησης, αντί της 16ης.

Ο Mikhail διατήρησε το ρεκόρ τερματισμών του με την 20η θέση στον δεύτερο αγώνα.

Στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, η LADA συγκέντρωσε άλλους 50 βαθμούς στην Ουγγαρία. Αυτοί φέρνουν τη ρωσική ομάδα στη δεύτερη θέση των κατασκευαστών με 179 βαθμούς.

James Thompson: "Στο πρώτο σκέλος ήμασταν άτυχοι λόγω της σύγκρουσης αμέσως μετά την εκκίνηση στην πρώτη στροφή, αλλά αυτό είναι κομμάτι του αθλήματος μερικές φορές. Έτσι είναι με τους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού: οι οδηγοί μάχονται τροχό με τροχό και ως εκ τούτου μπορεί μερικές φορές να καταλήξουν σε επαφή. Για άλλη μια φορά το είδαμε το Σαββατοκύριακο αυτό: όταν κάποια αυτοκίνητα μπλέχτηκαν στον πρώτο αγώνα και χτυπήθηκα από πίσω και τελείωσαν όλα για μένα. Ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ πιο επιτυχημένος για εμάς. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος με την ταχύτητα του αυτοκινήτου και τα νέα εξαρτήματα που δοκιμάσαμε. Ας ελπίσουμε ότι θα είμαστε σε θέση να δείξουμε κάποια ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στον επόμενο γύρο στην Αυστρία, και να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέες ιδέες που θα μας βοηθήσουν να πάμε πολύ πιο γρήγορα."

Mikhail Kozlovskiy: "Σε γενικές γραμμές αυτό το Σαββατοκύριακο δεν ήταν και τόσο άσχημο για μένα. Με πιθανή εξαίρεση των τελικών αποτελεσμάτων και τους χρόνους γύρων, τα οποία πιθανώς δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις δυνατότητές μας. Παρόλα αυτά έχουμε κάνει σίγουρα ένα βήμα προόδου, αν και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά. Ας ελπίσουμε ότι οι δοκιμές που έχουμε προγραμματίσει στο Smolensk Ring κοντά στη Μόσχα στο τέλος του μήνα θα είναι χρήσιμες. Έχω γενικά την αίσθηση ότι είχαμε καλό ρυθμό στο πρώτο σκέλος αυτό το Σαββατοκύριακο. Στον δεύτερο αγώνα δυσκολευτήκαμε λίγο από την αρχή, καθώς το set-up δεν ήταν αρκετά καλό. Καθυστερήσαμε λίγο και οι αντίπαλοί μας επωφελήθηκαν από αυτό. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων λίγων γύρων πάλευα με τον Hugo Valente: πρώτα με προσπέρασε και στη συνέχεια πήρα πίσω τη θέση μου. Στον τελευταίο γύρο ο ρυθμός του αυτοκινήτου μου δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, έτσι ο Valente μπόρεσε να με προσπεράσει και πάλι. Ο κύριος στόχος τώρα είναι να βρεθεί ένα set-up που να λειτουργεί καλά καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο πρώτο σκέλος νομίζω το πετύχαμε, οπότε στόχος μας είναι σαφώς να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την πρόοδο."

Victor Shapovalov: "Δεν ήταν ένα κακό Σαββατοκύριακο, αλλά θα μπορούσε να ήταν και καλύτερο. Το αυτοκίνητο είναι αποδεκτό σε αυτό το σημείο, αλλά είμαστε λίγο άτυχοι με τις συγκρούσεις από την έναρξη της σεζόν. Δεν έχει κανένα νόημα να διαμαρτυρόμαστε όμως, καθώς αυτό είναι απλά μέρος των αγώνων αυτοκινήτων τουρισμού. Απλά πρέπει να δημιουργήσουμε λίγο περισσότερη τύχη για τους εαυτούς μας. Ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να εκμεταλλευτούμε τις σαφείς δυνατότητες του αυτοκινήτου καλύτερα στους επόμενους αγώνες."

Ο Mikhail σε δράση