31.5.15

Η LADA SPORT ROSNEFT επιβεβαιώνει τους Jaap van Lagen και Nick Catsburg για τον Αγώνα της Ρωσίας

Ο Ολλανδός οδηγός Jaap van Lagen θα συνεχίσει να οδηγεί τη LADA VESTA TC1 στον Αγώνα της Ρωσίας ο οποίος θα διεξαχθεί στο αυτοκινητοδρόμιο Moscow Raceway, στα περίχωρα της Μόσχας (5-7 Ιουνίου).


Το γεγονός αυτό έρχεται ως αποτέλεσμα ενός δυνατού ντεμπούτου με τη LADA SPORT ROSNEFT στον Αγώνα της Γερμανίας στο Nurburgring, όπου είχε μια όμορφη μάχη με τη "Βασίλισσα του Ring" Sabine Schmitz, σημειώνοντας βαθμούς για την ομάδα στην πρώτη εμφάνισή του, αλλά και με φρέσκια ακόμη την επιτυχία της νίκης του στο Μονακό για τον υποστηρικτικό της Formula 1 θεσμό, Porsche Supercup (24 Μαΐου).

Η ομάδα ελπίζει ότι η εμφάνιση του van Lagen στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο Μονακό θα σταθεί έμπνευση για ένα παρόμοιο αποτέλεσμα στον εντός της έδρας της αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού της FIA (WTCC).

Η LADA SPORT ROSNEFT εξάλλου επιβεβαίωσε ότι μαζί με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2012 Rob Huff και τον Jaap van Lagen, στο τιμόνι της τρίτης Vesta TC1 θα βρίσκεται ο Nick Catsburg.


Ο 27χρονος Catsburg έχει μια επιτυχημένη καριέρα σε αγώνες αντοχής και Μεγάλου Τουρισμού (GT) συμπεριλαμβανομένων πρώτων θέσεων στους θεσμούς Blancpain Endurance Series και VLN. Έχει επίσης αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Le Mans Series και το Ολλανδικό πρωτάθλημα GT, όπου τερμάτισε τρίτος στο Πρωτάθλημα του 2012.

Nick Catsburg: "Το αυτοκίνητο LADA Vesta WTCC είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα. Οι πρώτοι γύροι κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Magny-Cours ήταν μια μεγάλη έκπληξη, αυτό το αυτοκίνητο πραγματικά απαιτεί ένα συγκεκριμένο στυλ οδήγησης με όλη αυτή τη δύναμη στον εμπρός άξονα. Μετά από μερικούς γύρους άρχισα να συνηθίζω το αυτοκίνητο και το οδηγικό του στυλ, και πραγματικά άρχισα να απολαμβάνω την οδήγηση του. Τα φρένα και οι επιδόσεις του αυτοκινήτου στις υψηλές ταχύτητες ήταν πολύ εντυπωσιακά.

"Πραγματικά ανυπομονώ για αυτή την εντελώς νέα πρόκληση για μένα. Ο αγώνας φυσικά θα είναι δύσκολος, αλλά με τη βοήθεια της ομάδας και των έμπειρων teammate μου, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να πάμε καλά. Ο Γύρος του WTCC στη Μόσχα είναι προφανώς σημαντικός για τη LADA και τον βασικό χορηγό μας, τη Rosneft, και είναι πραγματική ευχαρίστηση να μοιραστούμε αυτή την εκδήλωση μαζί τους. Έχω δει πολλά in car πλάνα από την πίστα της Μόσχας και φαίνεται πολύ τεχνική διαδρομή, ανυπομονώ να εκκινήσω!"

Η LADA SPORT ROSNEFT είναι προσηλωμένη στην επίτευξη των υψηλότερων στόχων στο WTCC και αγωνίζεται να αυξήσει την απόδοση της Ομάδας σε όλους τους τομείς και να δημιουργήσει μια νικηφόρα πλατφόρμα για το αυτοκίνητο LADA Vesta TC1. Αυτό περιλαμβάνει την επιλογή των οδηγών η οποία θα εξελίσσεται ώστε να βρεθεί μια ισορροπία που να βοηθά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, κοιτώντας οδηγούς με διαφορετικό υπόβαθρο και εμπειρία ως μέρος της διαδικασίας αυτής.

Το 2015 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της LADA SPORT ROSNEFT. Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο LADA Vesta TC1 εμφανίστηκε στην πίστα αρκετούς μήνες πριν από την επίσημη έναρξη της παραγωγής της έκδοσης δρόμου της νέας Vesta (25 Σεπτεμβρίου 2015). Όντας κομμάτι του WTCC, το Ρωσικό εργοστάσιο έχει ως στόχο να προσελκύσει το μέγιστο ενδιαφέρον για το νέο μοντέλο του. Έτσι η παρουσία της Vesta στις μπροστινές θέσεις στο Πρωτάθλημα είναι σημαντική όσον αφορά στην αύξηση της αναζωογονημένης γκάμας μοντέλων του Ρώσου κατασκευαστή και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στο εμπορικό σήμα του. Η Rosneft, ο χορηγός τίτλου της ομάδας LADA Sport, επικεντρώνεται επίσης στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας στη μάχη για τον τίτλο των κατασκευαστών.