12.6.15

Πρώτο βάθρο για τη LADA SPORT ROSNEFT και τη LADA Vesta

Ένα καταπληκτικό Σαββατοκύριακο στο αυτοκινητοδρόμιο της Μόσχας Moscow Raceway για την ομάδα LADA SPORT ROSNEFT στα πλαίσια του Αγώνα της Ρωσίας (6-7 Ιουνίου 2015).


Μπροστά στους συμπατριώτες οπαδούς του Ρώσου κατασκευαστή και του χορηγού του Rosneft, η ομάδα έκανε ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός με την μέχρι τώρα καλύτερη συνολική απόδοση στο WTCC με μια φανταστική δεύτερη θέση για τον Rob Huff στο δεύτερο σκέλος και την τέταρτη θέση για τον Nicky Catsburg στο ντεμπούτο του για την ομάδα. Στο πρώτο σκέλος ο Huff ήταν τέταρτος με τον Jaap van Lagen να συμβάλλει επίσης στην επιτυχία της ομάδας τερματίζοντας στη δέκατη θέση και μέσα στους βαθμούς.

Στο δεύτερο σκέλος ο Rob Huff σημείωσε επίσης τον ταχύτερο χρόνο γύρου - 1:40.894.

Rob Huff: "Το αυτοκίνητο ήταν απλά φανταστικό, ήμουν σε θέση να πιέσω και στη μέση των αγώνων ήμασταν πολύ γρήγοροι. Ήξερα ότι στον πρώτο αγώνα τα Citroen θα είναι γρήγορα και μετά από μια καλή εκκίνηση ήμουν πίσω από το του Tarquini, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να περάσω, ωστόσο τα Citroen μπροστά δεν εξαφανίζονταν και αν δεν καθυστερούσα πίσω από το Honda νομίζω ότι θα μπορούσαμε να τους προκαλέσουμε σήμερα."

"Στον δεύτερο αγώνα ήξερα ότι θα μπορούσα να έχω το πλεονέκτημα έναντι εκείνων λόγω αντεστραμμένης εκκίνησης. Πέρασα το Citroen του Ma χωρίς πολύ κόπο, και στη συνέχεια ο νέος μου teammate Nick Catsburg με άφησε να περάσω μπροστά ώστε να κυνηγήσω τους πρωτοπόρους. Είχα μία ωραία μάχη με τον «Norbi» (Michelisz) και ήθελα να τον περάσω για να κυνηγήσω τον Tiago Monteiro αν και τελείωνε ο αγώνας. Ωστόσο σήμερα δεν νομίζω ότι θα ήταν διαφορετικά αν είχαμε κερδίσει. Όλοι εδώ αναγνώρισαν την επιτυχία και ότι αυτό είναι μόνο η αρχή για το τι μπορούμε να επιτύχουμε με αυτή την ομάδα και αυτό το αυτοκίνητο."


Οι Ολλανδοί οδηγοί της LADA SPORT ROSNEFT Jaap van Lagen και Nicky Catsburg είχαν επίσης λόγο να είναι ευχαριστημένοι. Ο van Lagen με τη δέκατη θέση στον πρώτο αγώνα, παρά τις πολλές ρόδα με ρόδα μάχες, και ο Catsburg – αν και καινούριος στους αγώνες τουρισμού και στην ομάδα – με την τέταρτη θέση στο δεύτερο σκέλος, το καλύτερο αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε ποτέ από οποιονδήποτε άλλο οδηγό με LADA εκτός από τον Huff, στα χρόνια που η ομάδα LADA Sport συμμετέχει στο WTCC.

Nicky Catsburg: "Ήταν υπέροχο να συνεργάζεσαι με την ομάδα αυτή στον εντός της έδρας της αγώνα αυτό το Σαββατοκύριακο, όλοι ήταν τόσο φιλικοί και εξυπηρετικοί και πραγματικά το χάρηκα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχω πολλά να μάθω για αυτά τα αυτοκίνητα και αυτό το ύφος των αγώνων, αλλά οφείλω να είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματά μου."


Victor Shapovalov: "Το αποτέλεσμα αυτό ήταν αναμενόμενο για μας καθώς το γνωρίζαμε από την αρχή του project με τη Vesta, ότι αυτό το αυτοκίνητο έχει τεράστια δυναμική. Τώρα πρέπει να πιστέψουμε ότι όλα είναι δυνατά για αυτό το αυτοκίνητο και την ομάδα, είμαστε γρήγοροι και το αυτοκίνητο είναι καλύτερο αγώνα με τον αγώνα. Έχουμε πει ότι η εξέλιξη της Vesta TC1 «βήμα βήμα» θα μας φέρει μπροστά και αυτό μας έδωσε τώρα ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Ένα ακόμη μικρό βήμα και μπορούμε να βάλουμε τη LADA SPORT ROSNEFT στην κορυφή. Είμαι πολύ χαρούμενος για την ομάδα και τους οδηγούς για τη δουλειά που έχουμε κάνει και όσα έχουμε επιτύχει."

Επόμενος αγώνας ο Γύρος της Σλοβακίας στις 20-21 Ιουνίου 2015, όπου η LADA SPORT ROSNEFT και οι οδηγοί τους θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν την επιτυχία της Μόσχας.